Opel heeft een nieuwe diesel, de Opel Astra 2014!

Opel Astra 1.6 CDTI ecoFLEX koploper in raffinement

Opel introduceert een nieuwe 1.6 CDTI-dieselmotor voor de Astra vijfdeurs, vierdeurs en Sports Tourer. Deze motor komt in twee vermogensvarianten, die voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Vanaf mei wordt deze nieuwe motor geleverd, maar hij is nu al te bestellen. De Astra vijfdeurs 1.6 CDTI 81kW (110 pk) in Business+ uitvoering is online verkrijgbaar vanaf € 23.945,- bij Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl.

Opel Astra Sports Tourer 2014 Nieuweautokopen.nl

Op de Autosalon van Genève (6 tot en met 16 maart 2014) debuteert deze Opel Astra 1.6 CDTI ecoFLEX, met 81 kW (110 pk) en 300 Nm. Dit is de schoonste dieselmotor ooit door Opel gebouwd. In alle carrosserie-varianten verbruikt deze gemiddeld 3,7 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 97 g/km (volgens NEDC). Dankzij deze waarden komt de Opel Astra 1.6 CDTI ecoFLEX in aanmerking voor gereduceerde bijtelling (20 procent) bij zakelijk gebruik, ook in 2015.

De 1.6 CDTI is een volledig nieuw ontwikkelde dieselmotor die een belangrijke positie inneemt in het grootschalige motorenoffensief van Opel. De motor zet nieuwe maatstaven op het gebied van geluid en trillingen en dankzij variabele turbogeometrie combineert hij een hoog koppel met een bijzonder gunstig brandstofverbruik. De volledig uit aluminium vervaardigde “fluisterdiesel” is voorzien van een start-stopsysteem en BlueInjection SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction), waarmee de uitstoot van NOx (stikstofoxiden) tot het minimum wordt beperkt.

De Opel Astra Sports Tourer is nu al leverbaar met de andere telg uit deze motorenfamilie, de 1.6 CDTI ecoFLEX met 100 kW (136 pk) en 320 Nm. Deze versie neemt genoegen met 3,9 liter diesel per honderd kilometer. Dat komt overeen met een CO2-emissie van 104 g/km en dus valt ook deze in de categorie van 20 procent bijtelling voor de zakelijk rijder. De 1.6 CDTI dieselmotor is in de Opel Astra gekoppeld aan een verbeterde, handgeschakelde zesversnellingsbak. Opel investeerde 50 miljoen euro in de ontwikkeling van nieuwe transmissies. Het resultaat is een aanzienlijk soepeler schakelgedrag, meer comfort en meer rijplezier.

Dit toppunt van raffinement is met onmiddellijke ingang ook leverbaar op de vier- en vijfdeurs versies. De vanafprijs met deze motorvariant is € 24.745,- voor de Astra vijfdeurs in Business+ uitvoering. Een overzicht van alle Opel-modellen, waaronder de nieuwe Adam en de ruime Insignia, is te vinden op Opelkopen.nl en Nieuweautokopen.nl. Samenstellen en bestellen kan er ook. En besluit u te kopen via een van deze webwinkels dan is het vast goed om te weten dat u pas betaalt bij aflevering van uw nieuwe Opel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s