Zin in een feestje? De Audi RS is 20jaar!

Viering 20 jaar RS bij Audi met RS 4 Avant Nogaro Selection

Audi RS 20 jaar

Precies 20 jaar geleden introduceerde Audi zijn eerste RS-model: de Avant RS 2. Om de bijzondere mijlpaal op gepaste wijze te vieren, introduceert Audi op de komende autotentoonstelling van Genève de RS4 Avant Nogaro selection. Hij is uitgevoerd in de traditionele RS-kleur Nogaro blue. Andere attracties zijn de atmosferische V8 en een zeer royale standaarduitrusting.
De RS 4 Avant Nogaro selection komt dit voorjaar op de markt. Ten tijde van de Avant RS 2 bestonden Audikopen.nl en Nieuweautokopen.nl nog niet, inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een aantrekkelijk alternatief voor de merkdealer.

Goed om te weten: Audikopen.nl en Nieuweautokopen.nl zeggen niet dat de merkdealer verboden gebied is. Verre van dat zelfs. Beide webwinkels werken juist nauw samen met de officiële merkdealers en betrekken er hun auto’s. Maar, Audikopen.nl en Nieuweautokopen.nl kunnen door hun contacten en inkoopkracht vaak net een beetje meer doen dan de merkdealer. En daar kunt u van profiteren.

De exclusieve kleur Nogaro blue pareleffect maakt de Audi RS 4 Avant Nogaro selection tot een bijzondere verschijning – deze tint was ook populair bij de Audi Avant RS 2, het eerste Audi RS-model dat in 1994 op de markt kwam. Andere opvallende kenmerken van de Audi RS 4 Avant Nogaro selection zijn de 20-inch lichtmetalen wielen, remschijven in ‘wave-design’, remklauwen met RS-logo en twee grote ovale uitlaten.

Sportief van binnen
Het interieur van de RS 4 Avant Nogaro selection valt op door de elektrisch verstelbare Super sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De zijkanten van de stoelen zijn bekleed met fijn Valcona-leder. Het centrale deel is uitgevoerd in Alcantara (zwart of Nagaro blue). Met leer beklede onderdelen zoals het stuur en de pookknop zijn met blauwe stiksels afgewerkt. Ook in de carbon-afwerkingsdelen zijn blauwe accenten te vinden.

Atmosferische V8-kracht
Dankzij de krachtige (311 kW/450 pk, 430 Nm) 4,2-liter V8, die is gekoppeld aan de zeventraps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving, is het prestatieniveau van de RS 4 Avant Nogaro selection zeer hoog. De gretigheid van de V8 wordt treffend geïllustreerd door een sprinttijd van 4,7 seconden voor de traditionele ‘0-100’. De topsnelheid bedraagt 280 km/h, het gemiddelde verbruik 10,7 l/100 km (CO2: 249 g/km).

Moderne klassieker: Audi RS 2 uit 1994
In 1994 was de RS2 het eerste RS-model van Audi. Hij bood een zeer tot de verbeelding sprekende combinatie van topprestaties en gebruiksgemak. De RS 2 werd ontwikkeld in samenwerking met Porsche – de assemblage vond plaats in Stuttgart-Zuffenhausen. De RS 2 was een krachtige verschijning. Hij had grote luchtinlaten, een brede reflectorband tussen de achterlichten en de buitenspiegels kwamen van Porsche. Optioneel was de auto leverbaar in Nogaro blue. Deze tint is een hommage aan de overwinningen die Audi in 1993 op het circuit van Nogaro behaalde in het Franse Toerwagenkampioenschap.
De Audi RS2 beschikte destijds over een 2,2-liter vijfcilinder turbomotor met een vermogen van 232 kW/315 pk en een koppel van 310 Nm. De rode lijn van de toerenteller stond bij 7.200 tpm. De kracht van de vijfcilinder werd via een zesbak overgebracht op de vier aangedreven wielen. De prestaties van de RS 2 spreken ook vandaag nog tot de verbeelding: de sprint van 0-100 km/h duurt 5,4 s en de topsnelheid bedraagt 262 km/h.

RS-gamma breder dan ooit
Vandaag is het RS-gamma breder dan ooit, in vrijwel elke modellijn komt een RS voor. Het originele uitgangspunt is altijd gelijk gebleven: zeer hoge prestaties in combinatie met dagelijks gebruiksgemak. De RS-modellen worden gebouwd door quattro GmbH. Het gamma ziet er als volgt uit: Audi RS 4 Avant, RS 5 Coupé en Cabriolet, TT RS Coupé en Roadster, RS 6 Avant, RS 7 Sportback en de R8-reeks (Coupé en Spyder). Vorig jaar werd de RS Q3 geïntroduceerd, het eerste RS-model binnen de Q-reeks. Welke versie uw aandacht ook heeft, Audikopen.nl en Nieuweautokopen.nl kunnen ‘m leveren. Natuurlijk nieuw, inclusief service, garantie en eventueel aflevering bij u voor de deur. Nieuwsgierig? Neemt u dan contact op met het team van Nieuweautokopen.nl of Audikopen.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s