De nieuwe Opel Zafira met LPG techniek!

Opel Zafira Tourer: LPG-technologie in 1.4 turbomotor van 140 pk

Opel breidt het gamma van de Zafira Tourer uit met een nieuwe versie die zowel op LPG (liquefied petroleum gas) als benzine rijdt, met een 1.4 Bi-Fuel  turbomotor van 103 kW/140 pk. Nu wist u al dat Nieuweautokopen.nl en Opelkopen.nl de juiste adressen zijn om een nieuwe, scherp geprijsde Opel aan te schaffen, de sites zijn ook ideaal als u een auto zoekt op een die genoegen neemt met een alternatieve brandstof. Zoals deze Zafira op LPG bijvoorbeeld.

De motor levert hetzelfde vermogen en koppel van 200 Nm (1850 – 4900 t/min) in de zuinige LPG-modus als in de benzinemodus. Met de nieuwe LPG-optie toont de Zafira Tourer dat hij even veelzijdig is in zijn motor als in zijn interieur : de meester van de veelzijdigheid is verkrijgbaar met alle conventionele types van aandrijving. Opel is een van de weinige autofabrikanten in het segment van de compacte personenauto’s met zeven zitplaatsen die af fabriek benzine, diesel, CNG (Compressed Natural Gas) en LPG (Liquefied Petroleum Gas) aanbiedt.

Ongeveer 40 procent goedkoper
In de LPG-modus verbruikt de 1.4 Bi-Fuel  turbomotor van de Zafira Tourer 8,6 liter brandstof per 100 kilometer, wat overeenkomt met 139g/CO2 (benzinemodus: 6,7 l/100 km, 156 g/km CO2). In vergelijking met benzine is rijden op LPG ongeveer 40 procent goedkoper (op basis van een gemiddelde prijs voor benzine).. Op die manier wordt een tankbeurt goedkoper en daalt ook de CO2-uitstoot aanzienlijk. De Zafira Tourer 1.4 turbo Bi-Fuel ecoFLEX is verkrijgbaar vanaf 29.995  euro.

Negen Bi-Fuel modellen
Met de Zafira Tourer Bi-Fuel breidt Opel zijn Bi-Fuel-vloot uit tot negen modellen. Dat is een mooie aanvulling op het bestaande en reeds uitgebreide aanbod van het merk in verschillende voertuiglijnen: de Corsa (drie- en vijfdeurs), de Meriva en Astra (vijfdeurs en Sports Tourer) plus de Insignia (vier- en vijfdeurs  en Sports Tourer).

Uitgebreid bereik dankzij LPG
De 1.4 l Bi-Fuel-turbomotor van de Zafira Tourer is geoptimaliseerd voor gebruik van LPG (liquefied petroleum gas). Voor de LPG-variant hebben de ingenieurs van Opel de motorkleppen en klepzittingen versterkt en het motormanagementsysteem geoptimaliseerd. De LPG-tank met een bruikbare inhoud van ongeveer 69  liter is perfect geïntegreerd onder de vloer van de auto, zodat er geen laadruimte verloren gaat en het optionele “lounge seating” systeem van de Zafira Tourer niet aan flexibiliteit hoeft in te boeten. Met een volledig gevulde brandstoftank heeft de Zafira Tourer een theoretische actieradius van 650 kilometer. Als daarna ook de benzinetank gebruikt wordt, is de theoretische actieradius  zelfs 1.500 kilometer.

Automatisch overschakelen
De bestuurder kan moeiteloos overschakelen van LPG naar benzine. Dat gebeurt ofwel automatisch, wanneer de LPG-tank leeg is, ofwel manueel met een schakelaar op het instrumentenpaneel. Wanneer de auto op LPG rijdt, gaat er een LED-display branden, dat weer uitgaat zodra het voertuig overschakelt op benzine. De brandstofmeter is bijzonder gebruiksvriendelijk: de inhoud van zowel de LPG- als de benzinetank wordt op dezelfde meter aangegeven.

LPG-systeem af fabriek: bespaart plaats, is veilig en valt onder de garantie
De installatie af fabriek van het LPG-systeem heeft meer voordelen dan installatie achteraf. Zo staan op de veiligheidschecklist van Opel specifieke botsproeven voor de gastank en andere componenten die in schokvrije zones zitten en perfect geïntegreerd zijn in de veiligheidsstructuur van het voertuig.

Gastanks
Net als bij de CNG-versie van de Zafira zitten de gastanks perfect geïntegreerd onder de vloer van de auto, zodat de laadruimte altijd even groot blijft, zonder beperkingen. De klanten kunnen er zeker van zijn dat hun Bi-Fuel -voertuig af fabriek uitgerust is met geavanceerde technologie van de beste kwaliteit, wat strookt met de typische waarden van Opel op het vlak van duurzaamheid, fabrieksgarantie en maximale veiligheid. Net als alle andere Bi-Fuel modellen van Opel, wordt de Zafira Tourer LPG gemonteerd door Opel Special Vehicles GmbH (OSV), een dochtermaatschappij van Opel in Rüsselsheim, die gespecialiseerd is in speciale voertuiglijnen en wijzigingen.

LPG: milieubewust, economisch en overal verkrijgbaar
LPG-motoren worden steeds populairder in Europa. Logisch, aangezien de prijs van LPG veel lager is dan die van benzine met een hoog octaangetal. De financiële voordelen voor de eigenaar zijn echter niet de enige reden om over te schakelen op LPG-voertuigen. Ze zijn namelijk ook milieuvriendelijker, met 15 procent minder kooldioxide-uitstoot dan auto’s met een conventionele aandrijving. Meer goed nieuws is dat modellen op LPG dus ook te koop zijn bij Nieuweautokopen.nl en Opelkopen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s